Semifinal tornada Copa Pirineus

ORGANYÀ 3 – LA SEU D’URGELL 2 (7-6 als penals)

Semifinals tornada. 01-09-2024

L’Organyà va aconseguir la classificació per la final de la Copa Pirineus després de remuntar l’1 a 0 de l’anada. En un partit històric vam derrotar a la Seu (recordem que juga una categoria per sobre), remuntant un 0 a 2 amb gol en temps afegit i després d’una emocionant tanda de penals. No es podia demanar res més.

La grada era plena de gom a gom, com en les grans ocasions, i la Seu es presentava a les Lloredes amb moltes baixes i el porter del juvenil.

El partit va començar molt fort, al minut 2 el Feliu gairebé marcava a la sortida d’un córner, però en el contraatac següent, els de la Seu van aconseguir fer gol mitjançant l’exjugador ganxo Sergi Raya. Quan amb prou feines havia passat un quart d’hora l’àrbitre li treia la segona groga al jugador visitant Jan Sànchez, la primera una mica rigorosa i la segona més que merescuda. Però poc després una pèrdua de pilota de la nostra defensa li facilitava al Sergi Raya que fes el segon. Tot i la superioritat numèrica pintaven bastos.

Però els nostres van reaccionar i al minut 25 el Feliu amb un xut gairebé des del mig del camp una mica més i la fica dins. I vuit minuts després el Cristian des de fora l’àrea, en una fantàstica folha seca, va aconseguir el primer de l’Organyà.

La cosa es podia haver complicat de veritat si l’àrbitre hagués xiulat unes mans a dins de l’àrea ganxa del Dani Roig. Menys clares que les de Cucurella a la final de l’Eurocopa i si fa no fa com les de Diego Llorente del Betis davant el Madrid poques hores després. Cap de les tres van ser xiulades. Amb 1 a 2 s’arribava a la mitja part.

Al minut 58 va arribar el segon nostre. El Cristian treia una falta i el Feliu quan la pilota ja gairebé havia entrat la va acabar d’empènyer dins. Els minuts següents van ser de domini total de l’Organyà, que veia possible la remuntada. Cap al final del partit van arribar les ocasions més clares com un xut de falta del Cristian i un altre des de fora l’àrea del Joel Sanvicens.

Però quan ja passaven quatre o cinc minuts del temps reglamentari, l’Àlex Carmona va centrar des de la dreta i el David Blanco amb el cap feia el 3 a 2. L’àrbitre no va deixar ni treure del mig del camp. Final. El públic no s’ho podia creure. Tot es decidiria a la tanda de penals.

El primer el va xutar el Jaume Galimany i la va clavar dins. Llavors el de la Seu el va tirar fora i a partir d’aquí els anaven marcant tots, fins el 4 a 3. Era el torn del Geray Lagares, si marcava passàvem a la final, però va fallar, donant encara més emoció al partit. La Seu va fer el 4-4. Tots els jugadors xutaven de manera magistral i marcaven el seu penal fins que es va arribar al 7 a 6. Llavors va xutar el Manu i el nostre porter Adrià Pinto va aconseguir parar-lo fent saltar d’alegria jugadors i afició en un partit per recordar molt de temps.

El desenllaç final recorda un llunyà 1976 quan Organyà i la Seu se la van jugar en una promoció. La Seu havia quedat a la part baixa de segona regional i nosaltres segons a tercera. A les Lloredes, l’Organyà va guanyar 2 a 1 i a la Seu el resultat va ser 1 a 0 pels locals. Tot es va decidir en una dramàtica tanda de penals que van guanyar els ganxos. L’Organyà pujava i la Seu baixava. Ja en parlarem un altre dia.

ORGANYÀ: Adrià Pinto, Valero, Maxi, Sandro, Moyano, Cristian, Feliu, Jaume, Sanvicens, Roger Estañol i Dani (titulars), Paulo, David Blanco, Tarrés, Geray, Nil Garcia, Àlex Carmona, Barba.

LA SEU: Rubén, Hugo, José Rodolfo, Toti, Anass, Raya, Jan, Ander, Ernesto, Marc Espot i Arnau Amills (titulars), Enric Fenés, Arnau Nadal i Manu Rodríguez.

Gols: 0-1 Raya 2′; 0-2 Raya 22′; 1-2 Cristian 32′; 2-2 Feliu 58′; 3-2 Blanco 90+4′.

Àrbitres: Unai Guerrero Tello, Joel Adrià Lumbierres Alonso, Ian Roca Ciutat.

Targetes: Cristian (17′), Nil Garcia (84′), Àlex Carmona (88′), Jaume (89′) / Jan Sànchez (8′ i 15′), Anass (44′), Ander (81′).

Resultats: Tremp – Rialp 5-0; Oliana – Coll de Nargó 1-1.

Pròxim partit: dimecres 11 de setembre, final de la Copa Pirineus, triangular entre Organyà, Coll de Nargó i Tremp a les Lloredes.